Belevingsonderzoek Participatiewet

De schrijfster Hillie Nooitgedagt schrijft een boek over vijf jaar Participatiewet. Ze wil onderzoeken hoe de belanghebbenden die beleven. Ze voert daarvoor een Belevingsonderzoek Participatiewet uit, waaraan u anoniem kan deelnemen.

Wilt u deelnemen aan dit onderzoek of zelfs een interview doen, stuur dan een email naar

belevingsonderzoek.doelgroep.PW@gmail.com

Voor meer informatie kunt u bellen naar: 06-54 70 23 67

Hieronder plaatsen we de flyer zoals die ons door Hillie Nooitgedagt is verstrekt.

11 Replies to “Belevingsonderzoek Participatiewet”

 1. Daar zeg je iets ja.
  Dit kabinet kenmerkt zich door altijd de weg van de minste weerstand te kiezen. Dus wél geld en douceurtjes voor het bedrijfsleven (en dan heb je credit gekocht) en minder geld voor de arbeidsbeperkten, om even een dwarsstraat te noemen, die ook geen of nauwelijks weerstand kunnen bieden, en die stemmen toch al niet op dit kabinet.

 2. 19 Nov 2019

  https://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/nieuws/beschut-werk-komt-langzaam-op-gang.11476012.lynkx

  Commentaren:
  [1] -> “De enige groep die beter scoren op baankansen zijn de jongeren met arbeidsbeperking. Maar hun inkomen is wel stuk lager dan dat van de wajongers.”

  [2] -> “Vanochtend op het nieuws waren ze veel korter door de bocht. De conclusie van het SCP zou zijn dat de Participatiewet eerder een verslechtering (verdwijnen van mogelijkheden tot plaatsing in de SW) dan een verbetering zou zijn).”

 3. https://www.trouw.nl/economie/participatiewet-drijft-mensen-in-bijstand-tot-wanhoop-de-maatschappij-zit-niet-op-ons-te-wachten~bb992297/?utm_source=link&utm_medium=app&utm_campaign=shared%20content&utm_content=free

  Reportage Participatiewet
  Participatiewet drijft mensen in bijstand tot wanhoop: ‘De maatschappij zit niet op ons te wachten’
  Bijstandsgerechtigden willen ook van zich laten horen in Den Haag. Ze ageren tegen de mislukte Participatiewet, en tegen het wantrouwen.

  Rick van de Lustgraaf 29 november 2019, 10:46

 4. Door Marcel Canoy
  3 december 2019

  Het is een oud en complex probleem: hoe gaan we om met ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ zoals dat heet in het jargon. Al sinds de jaren tachtig kampen diverse kabinetten met dit probleem. De populatie is zeer divers: mensen met een (lichte) verstandelijke beperking, met schulden, met psychische problemen of gewoon mensen die pech hebben in het leven en in de bijstand zijn gerold………

  lees verder op:
  https://www.socialevraagstukken.nl/column/tien-geboden-voor-tamara-van-ark/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *