Het nut van een verloningsbureau

Als je een beperking hebt, dan kan het lastig zijn om werk te vinden, dat goed bij je past en aansluit bij je mogelijkheden. Het kan dan een uitkomt zijn om freelance te gaan werken, want dan kan je je eigen werk creëren en doen waar je goed in bent. Ook heb je met freelance werk meer mogelijkheden om de arbeidsomstandigheden aan te passen aan je mogelijkheden, zoals het bepalen werktijden en het nemen van pauzes.
Maar vaak is de administratie van een eigen bedrijf te veel rompslomp voor mensen met een arbeidsbeperking. Bovendien is het met freelance werk lastig om voor langere tijd een aanvullende bijstandsuitkering te krijgen, als je door een medische urenbeperking maar een beperkt aantal uren kan werken.

Als je een beperking hebt en je bent door een medische urenbeperking aangewezen op deeltijd werk, dan ben je in de Participatiewet tegenwoordig aangewezen op aanvullende bijstand. Van de bijstand mag je niet freelance werken of je moet na 3 jaar helemaal de bijstand uit. Dat is voor mensen met een beperkte belastbaarheid vaak niet haalbaar.
Als je in loondienst werkt, dan kan je wel een aanvullende bijstandsuitkering houden. Een verloningsbureau zet een freelance dienstverband om in een fictief dienstverband met loonstroken en een jaaropgave. Zo kan je meestal wel een aanvullende bijstandsuitkering houden.
Ook is de administratie van een eigen bedrijf vaak te veel rompslomp. Een verloningsbureau kan dat uit handen nemen.
Als je een eigen bedrijf hebt, dan ben je meestal niet verzekerd voor ziektewet, WIA en WW, want dat is meestal niet te betalen. Met een verloningsbureau ben je daar wel verzekerd voor.

Een verloningsbureau is veel gunstiger dan een payrollbureau. Een verloningsbureau houdt veel minder in dan een payrollbureau.
Je mag meerdere particuliere klanten hebben, zoals bij een bijlesdocent, een kapper of een hondenuitlater het geval is.
Je kunt er voor onbepaalde tijd werken.
Als je diensten BTW vrij zijn of onder het lage BTW tarief vallen, dan houdt verloning.nl ook geen of minder BTW in.
Het verloningsbureau stelt voor de verdiensten wel een minimum van 15 euro per uur, zonder de BTW meegerekend.


Ik denk dat het verloningsbureau een uitkomst kan zijn voor mensen met een arbeidsbeperking.
Ik heb zelf een arbeidsbeperking en ik werk met loonkostensubsidie op een middelbare school als bijlesdocente wiskunde. Ik ben zelf in loondienst, maar als ik dit werk niet zou hebben, dan zou ik ook bijlessen willen geven via een verloningsbureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *